Maximera träningen med viktväst

Maximera träningen med viktväst

En viktväst kan vara ett bra tillbehör vid olika typer av träning. Den används för att utveckla sin träning och få bättre resultat, främst när det gäller styrka men även vid kondition. Men hur vet man vilken viktväst man ska använda, och hur man ska använda den för att förbättra sina resultat? Svaret finner du här och du inskaffar en hos fitnessfrank.com.

Vad är en viktväst?

En viktväst är precis vad det låter som – en väst som man bär på kroppen och som är utrustad med vikter och dom där med gör att man blir tyngre när man bär den. Det finnsolika modeller och olika vikter men syftet är detsamma oavsett vad man väljer.

Fördelar

Vilka är då fördelarna med att bära en viktväst när man tränar? Egentligen finns bara en fördel – dock är det en stor sådan. Det är att man kan utvecklas och bli starkare eller mer uthållig beroende på om det är styrka eller kondition man tränar – eller kanske båda delarna. Bär man en väst när man tränar styrka med kroppen som redskap blir övningarna tyngre och jobbigare och det är det som behövs för att man ska komma framåt i sin träning.

Tränar men kondition, så som löpning, och bär en viktväst blir det jobbigare och mer påfrestande på grund av den ökade vikten man tvingas bära med sig på rundan. Även det gör att man på sikt kommer att utvecklas och orka mer, även om det kanske inte känns så till en början.

Välj rätt

Den som funderar på att börja bära en viktväst i samband med sin träning gör rätt i att läsa på lite innan ett köp genomförs. Det kan också vara klokt att be om hjälp i en butik som säljer sportartiklar för att få hjälp. Dom saker man måste fundera på är:

  • Vikt
  • Modell
  • Utseende

Självklart ska man inte väja en väst tyngre än man klarar av men man ska heller inte välja en som är för lätt om syftet är att utvecklas. När det kommer till modell finns också en del olika att välja bland, till exempel hur den ska sitta och om vikterna går att plocka loss eller sitter fast.

Utseende är kanske inte den viktigaste punkten men hittar man en med rätt vikt, rätt modell och som man dessutom tycker är snygg är det såklart ett plus!