Effektivt Fiske

Shimano är ett företag känt för sin innovation och kvalitet inom sportfiskeindustrin. Med sina rötter i Japan har företaget utvecklat ett brett sortiment av fiskeutrustning och tillbehör som uppskattas av fiskare över hela världen. Shimano är framför allt berömt för dess högkvalitativa rullar och spön, men deras produktlinje sträcker sig långt bortom detta till ett sortiment av tillbehör som är designade för att förbättra fiskeupplevelsen. Företagets tillägnelse till kvalitet och detaljrikhet återspeglas i varje produkt de skapar. Från hållbara och precisionskonstruerade fiskerullar till nyskapande beten och linor, erbjuder Shimano en uppsättning av verktyg som är väsentliga för nybörjare och professionella fiskare. Strategiskt designade för att maximera effektivitet och komfort, dessa tillbehör erbjuder en integrerad fiskeupplevelse.

Dessutom förstärker Shimano sitt anseende genom att ständigt utforska nya teknologier och material. Detta tillvägagångssätt säkerställer att företagets produkter inte bara klarar de praktiska kraven från fiskare utan också bidrar till en hållbar framtidsinriktning av sportfiske. Shimano tillbehör är därför inte bara verktyg utan också en symbol för företagets åtagande till innovation och högsta möjliga kvalitet.

Shimano Spön och Rullar

Shimano fiske tillbehör är känt för sin innovation och kvalitet inom sportfiske, särskilt när det gäller spön och rullar. Deras produkter kombinerar styrka och prestanda för att möta de krävande förhållandena i fiske.

Haspelspön och Multirullar

Shimano erbjuder en mängd haspelspön och multirullar anpassade för olika fisketyper och bottenförhållanden. Spinnspön som är designade för precision och lätthet passar utmärkt för lures och bait-fiske. De har spön speciellt framtaget för att hantera kast och drag i vatten med varierande djup och vegetation. Multirullar å andra sidan, kända för sin hagane-kropp, ger extraordinär styrka och hållbarhet även under hårt tryck vid fiske.

 • Spinnspön
  • För precision och lätthet
 • Multirullar
  • Hagane-kropp för styrka och hållbarhet

Fiskerullar och deras Teknologi

Shimano har utvecklat fiskerullar med avancerad teknologi för att förbättra fiskarens upplevelse. Teknologier som Hagane garanterar en robust konstruktion, vilket resulterar i jämn och kraftfull invevning. Modeller som SLX HG A, SLX XG A och SLX A är exempel på rullar som förkroppsligar dessa egenskaper och är konstruerade för att tillhandahålla höjd prestanda i olika fiskescenarier.

 • Teknologi
  • Hagane-konstruktion
 • Modeller
  • SLX HG A
  • SLX XG A
  • SLX A

Utrustning och Tillbehör

Förutom spön och rullar erbjuder Shimano ett brett sortiment av tillbehör som linor och utrustning för att komplettera och förbättra fiskeupplevelserna. Deras sortiment säkerställer att fiskaren är väl förberedd för alla typer av bottenförhållanden och fiskemetoder. Tillbehör som är av hög kvalitet är essentiella för att förbättra både tekniken och resultaten av fisketuren.

 • Tillbehör
  • Linor
  • Fiskeutrustning
 • För bättre fiske
  • Anpassat för olika bottenförhållanden
  • Förbättrar teknik och resultat

Fisketekniker och Beten

Effektiva fiskemetoder och val av beten är avgörande för framgång i fisket. Shimano erbjuder ett brett sortiment av fiskeutrustning och beten som är anpassade för olika tekniker, från jerkbait och crankbait till specifika riggar som Texas och Carolina, samt chatterbait som riktar sig till både abborre och öring.

Jerkbait och Crankbait Tekniker

Jerkbaits och crankbaits är populära beten som används för predatorfiske i såväl toppvatten som grunt vatten. Användningen av jerkbaits kräver en ryckig, oregelbunden återhämtning för att efterlikna en skadad fisk. För detta ändamål är Shimano’s XG-modellerna, med växlingsförhållandena 6,3:1 eller 7.2:1, idealiska då de ger en snabb återhämtning och tillåter fiskaren att hålla en slack line. Crankbaits, å andra sidan, är effektiva när man utforskar områden med rikligt med växtlighet eller andra strukturer. De erbjuder en snabb aktion som lockar rovfisken att hugga.

Texas & Carolina-riggar och Chatterbait Fiske

Texas- och Carolina-riggar är speciellt utformade för att presentera beten i områden med mycket växtlighet utan att fastna. Texas-riggen används med en vikt nära betet vilket gör den lämplig för korta och precisa kast. Carolina-riggen, med sin vikt placerad längre från betet, är utmärkt för längre kast samt för att täcka ett större område. Chatterbaits kombinerar element av både jigg och spinnerbait, och är särskilt effektiva i grumligt vatten där dess vibrerande blad, eller vibblurar, skapar lockande vibrationer och ljud. Shimano’s chatterbait modeller, ofta utrustade med högkvalitativa krokar och skallar, kompletterar denna teknik väl. För en snabb och kraftfull återhämtning, är en rulle med växlingsförhållandet 8.2:1 att föredra, då det ger ökad kontroll och gör det möjligt för fiskaren att snabbt reagera på hugg.

Snooker VM 2023

Snooker, ett spel som kombinerar precision, strategi och psykologi, har länge varit en favorit bland biljardentusiaster. Men det är VM i snooker som verkligen fångar essensen av denna sport. Varje år samlas världens bästa spelare för att tävla om den mest prestigefyllda titeln inom snooker.

Historisk bakgrund

Crucible Theatre i Sheffield har varit värd för snooker VM sedan 1977. Denna anrika arena har bevittnat många historiska ögonblick, från osannolika comebackar till rekordbrytande prestationer. Varje år fylls teatern av en elektrisk atmosfär när fans från hela världen samlas för att stödja sina favoritspelare.

Mästare genom tiderna

Under de senaste åren har vi sett några av de mest minnesvärda prestationerna i VM:s historia. Mark Selby, känd för sitt taktiska spel, har säkrat flera VM-titlar, vilket cementerar hans plats som en av de största inom sporten. Ronnie O’Sullivan, med sin oöverträffade skicklighet och snabbhet vid bordet, har också lämnat ett outplånligt intryck på VM. Hans sjätte VM-titel 2020 var särskilt imponerande, givet den pågående globala pandemin. Judd Trump och Mark Williams har också visat prov på enastående skicklighet, med Trumps explosiva spelstil och Williams otroliga comeback efter 15 år.

Vad gör VM i snooker så speciellt?

Förutom den höga skicklighetsnivån och de intensiva matcherna, är VM i snooker också en hyllning till sportens rika historia och tradition. Det är en chans för nya talanger att visa upp sig på den globala scenen, samtidigt som veteraner får en ny möjlighet att bevisa sitt värde. Atmosfären, spänningen och dramat som omger varje match gör VM till en av de mest efterlängtade händelserna inom snookervärlden.

Framtiden för snooker VM

Medan tradition och historia alltid kommer att vara en del av VM, är sporten ständigt i förändring. Nya spelare kommer in på scenen, teknologiska framsteg förändrar hur vi ser på matcher, och spelstilarna utvecklas. Men oavsett dessa förändringar kommer VM i snooker alltid att vara en plats där de bästa spelarna kämpar hjärta och själ för att bli krönta som världsmästare.

Snooker VM är mer än bara en turnering; det är en årlig händelse som firar skicklighet, uthållighet och sportens rika arv. Från de tidiga dagarna på Crucible Theatre till dagens globala sändningar, fortsätter VM att fascinera och inspirera fans över hela världen. Medan mästarna kommer och går, kommer passionen, spänningen och kärleken till snooker alltid att bestå.

Bemanningsföretag för socionomer

I en tid när vårt sociala skyddsnät är under konstant förändring och press, spelar bemanningsföretag för socinonomer allt viktigare roll i att förse välfärdssektorn med kvalificerade socionomer. Även om detta kanske inte är den traditionella arbetsmodellen för professionella inom socialt arbete, erbjuder den en rad möjligheter och utmaningar som vi kommer att utforska i den här artikeln.

Bakgrunden till rekryteringsbehovet av socionomer?

Bemanningsföretag fyller en kritisk lucka i systemet, särskilt i situationer där det råder brist på kvalificerad personal eller under högsäsonger när efterfrågan på sociala tjänster ökar. De bidrar till en flexibilitet som inte bara gynnar arbetsgivare, utan också socionomer som söker en mer varierad arbetsdag eller till och med möjligheten att balansera arbete och privatliv.

Aktuella trender som socionom

Även inom välfärdstjänster har gig-ekonomin börjat göra sitt intåg. Detta har lett till en ny arbetsmarknadsdynamik där socionomer kan ta på sig kortvariga uppdrag via bemanningsföretag. Detta system erbjuder stor frihet men också en del utmaningar när det gäller arbetsvillkor och anställningstrygghet.

Digitala plattformar som mäklare
De senaste åren har vi sett en ökning av digitala plattformar som förmedlar uppdrag direkt till socionomer. Denna direkta koppling mellan behov och tillgängliga resurser har potentialen att revolutionera hur socialt arbete organiseras och utförs.

Specialisering och inriktning
Bemanningsföretag ger möjlighet för socionomer att fokusera på specifika områden inom socialt arbete, såsom äldreomsorg, missbruk eller barnskydd. Detta kan leda till en mer målinriktad och effektiv vård.

Utmaningar och funderingar

Kvalitet kontra kvantitet
Det finns alltid en risk att bemanningsföretag fokuserar mer på att fylla positioner snabbt än att säkerställa att socionomerna har den erfarenhet och kompetens som krävs. Detta är en viktig faktor att beakta för att upprätthålla en hög standard på sociala tjänster.

Kontinuitet och relationer
Inom socialt arbete är kontinuitet och långsiktiga relationer ofta viktiga för att uppnå bästa möjliga resultat. Denna aspekt kan komma i kläm när arbetskraften ständigt roteras genom bemanningsföretag.

Framtida perspektiv för socionomyrken

Det pågår en livlig diskussion om etiska och praktiska aspekter av att använda bemanningsföretag inom socialt arbete. Det är en dynamisk tid för yrket, och vi kan förvänta oss att se både regleringsinitiativ och innovativa arbetsmodeller framöver. Bemanningsföretag för socionomer är här för att stanna och de erbjuder både utmaningar och möjligheter. De kan fylla kritiska behov och erbjuda en arbetsmodell som passar den moderna socionomens livsstil och yrkesmål, men det är viktigt att vi navigerar denna förändring på ett sätt som inte äventyrar kvaliteten på de sociala tjänster vi erbjuder.

Som erfarna yrkesutövare inom hälso- och sjukvårdssektorn har vi en roll att spela i att säkerställa att denna utveckling hanteras med den kompetens och omsorg som yrket förtjänar. Det är upp till oss att definiera framtidens socialt arbete, och bemanningsföretag kommer utan tvekan att vara en del av den bilden.

Kända höjdhoppare och deras karriärer

Det finns många framgångsrika och kända höjdhoppare runt om i världen – bland annat i Sverige. Några av dom mest omtalade är dom som slagit nya rekord och bland dessa hittas bland annat en svensk och en kuban. Läs mer om några ”kändisar” och deras karriärer inom friidrottsgrenen här.

Javier Sotomayor

Kubanen Javier Sotomayor ligger kanske etta på listan över kända höjdhoppare – åtminstone tillhör han skaran av världens bästa. Sotomayor föddes 1967 och redan som 15åring tog han sina första medaljer i den centralamerikanska och karibiska friidrottsmästerskapen.

Under karriärens gång har han tagit både guld och silver i OS och VM och 1988 slog han svensken Patrik Sjöbergs världsrekord med 1 centimeter – från 2,42 till 2,43 meter. Därefter har Sotomayor slagit sitt eget rekord och 1993 hoppade han så högt som 2,45 meter. Än idag är detta det senast noterade världsrekordet inom grenen.

Sotomayor finns inte bara på listan över kända höjdhoppare för sina framgångar, utan också för två dopingskandaler. Efter en dopingdom 1999 blev han avstängd under en period för att sedan ”åka dit” igen. I samband med det andra avslöjandet, 2001, gick han ut och berättade för omvärlden att han avslutar sin karriär inom idrotten.

Heike Henkel

Tyskan Heike Henkel tillhör en av världens kända höjdhoppare på damsidan. Hon föddes i Kiel 1964 och tävlade flitigt i flera stora mästerskap men till en början utan några större framgångar. Det var först 1989 som hon lyckades hoppa sig till sin första medalj och därefter vände karriärer i en mer positiv riktning.

Henkel har vunnit guld i både OS, VM och EM och 1992 slog hon dessutom världsrekord inomhus på 2,07 meter. Sedan dess har bara en kvinna hoppat högre och det är svenskan Kajsa Bergqvist, som nu är den innehar inomhusrekordet i höjdhopp för damer.

Patrik Sjöberg

Svensken Patrik Sjöberg som nämndes ovan, med sitt världsrekord på 2,42 meter, är också en av världens kända höjdhoppare. Världsrekordet varade dessvärre bara i knappt ett år men han innehar än idag både det svenska och europeiska rekordet. Dessutom har han en gedigen samling medaljer från olika mästerskap.

Dom sista åren var Sjöberg skadedrabbad på flera olika vis och 1999 meddelande han att han valt att avsluta sin idrottskarriär.

Fler kända höjdhoppare från Sverige

Förutom ovan nämnda svenskar, Patrik Sjöberg och Kajsa Bergqvist, finns även fler kända höjdhoppare från Sverige, bland annat:

 • Rune Almén
 • Stefan Holm
 • Emma Green

Testa en yogaklass i Stockholm

Om man inte tar hand om sin kropp ordentligt riskerar den att bli stel och oböjlig med tiden. Yoga är ett utmärkt sätt att sträcka ut kroppen och tänja på lederna. Det är dessutom en härlig källa till balans, välmående och inre lugn. Oavsett om du är en van yogi eller nybörjare som är sugen på att testa så är det här guiden för dig. I följande artikel kan du läsa mer om yogaklass i Stockholm!

Här hittar du yogaklasser i Stockholm

Att yoga har blivit väldigt trendigt och populärt är det nog ingen som har missat. Idag finns det yogastudios i stort sett lite överallt, och så är fallet också i Stockholm. Oavsett om man bor på Söder, Östermalm eller någonstans i Stockholms förorter är det sällan långt till närmaste yogastudio. Utgå från ditt eget geografiska område, och välj en yogastudio som erbjuder den typ av yoga som du vill utöva.

Olika former av yogaklasser

Yoga är grundläggande inom indisk psykologi, religion och filosofi. Det är en samlingsbeteckning på ett flertal olika fysiska tekniker. I västvärlden har begreppet yoga fått en snävare betydelse. Dock kryllar det av olika former av yoga även i Sverige. Dessa är bland annat:

 • Ashtanga yoga
 • Hatha Yoga
 • Yin yoga
 • Acroyoga

Dessa olika former av yoga kommer beskrivas mer ingående nedan.

Ashtanga yoga

Detta är en yogateknik som bygger på atletiskt och fysiskt krävande övningar, och har som syfte att stärka både sinnet och kroppen. Man utför olika sekvenser av övningar i en bestämd ordning, där andningen ska synkroniseras till de olika rörelserna.

Hatha yoga

Detta är en mycket känd yogaform. Hatha yogan utövas i ett relativt lugnt tempo, och de olika positionerna hålls under längre tidsintervall. Syftet med hatha yogan är att hitta balans och finna inre ro. Många andra former av yoga har sina grundläggande rötter i hatha yogan.

Yin yoga

Yin yogan har som syfte att vara terapeutisk och återhämtande. Den fungerar som en motvikt till många av de mer fysiskt krävande yogaformerna.

Acroyoga

Acroyoga är en mindre känd yogaform i Sverige. I acroyoga utför man övningar tillsammans med en eller flera andra personer. Denna typ av yoga är både relationsbyggande och lekfull.

Hallux valgus skydd – olika alternativ

Den som drabbats av Halux valgus, eller en snedställd stortå, kan uppleva en del besvär. Till följd av den sneda stortåleden kommer ibland en benutväxt på sidan, som kan orsaka en del smärta. För att lindra sina besvär finns en hel del Hallux valgus skydd och hjälpmedel som man kan använda sig av – bland annat ett som separerar tårna från varandra.

Vad är Hallux valgus?

Den som drabbats av Hallux valgus har en sned stortå – som pekar in mot dom andra tårna i stället för framåt. Det är också vanligt att man får en benutväxt på sidan av tån till följd av detta och det blir som en knöl över stortåleden. Detta kan medföra besvär så som smärta och obehag och det kan dessutom vara svår att hitta ett par skor som sitter bekvämt.

Åkomman i sig är inte farlig men kan som sagt ställa till med en del problem. För att minska besvären kan man använda sig av Hallux valgus skydd och andra hjälpmedel för att försöka råda bot på dessa problem.

Hallux valgus skydd och hjälpmedel

Det finns en hel del Hallux valgus skydd och andra hjälpmedel som kan användas av den som upplever besvär med sin snedställda stortå. Ett vanligt skydd sätts över foten och ger dämpning kring den onda knölen men det finns faktiskt ganska många olika typer av skydd och hjälpmedel som man kan använda sig av.

 • Mjuka Hallux valgus skydd – Ett mjukt skydd är ett sådant som nämndes ovan – ett skydd som träs över foten och ger mjuk dämpning på sidan av tån. Ett sådant skydd kan också hjälpa till att hålla tån i rätt position – det vill säga framåt och inte snett inåt.
 • Tåspridare – Ett annat bra hjälpmedel att prova på för den som fått en snedställd stortå är en så kallad tåspridare. Det finns sådana som separerar alla tår men också sådana som bara sätts mellan stortån och tån bredvid – för att separera dessa och för att rätta upp stortån till rätt position.

  Just tåspridare finns i flera olika modeller och man kan behöva prova sig fram för att hitta den man tycker känns mest bekväm och som gör mest nytta. Det finns även ett slags bandage man kan använda för att separera tårna om man tycker att det verkar skönare.

Alla Bars har nyttiga mellanmål för aktiva människor

Att äta proteinbars är ett snabbt och enkelt sätt att få i sig de näringsämnen som du behöver när du är på språng. Dessa snacks kan ätas när som helst på dagen. Detta är goda nyheter för dig som tycker att du är för upptagna för att äta frukost på morgonen. Detsamma gäller om du har svårt att hitta hälsosamma matalternativ under arbetsdagen. Allabars proteinbars har också många fördelar som tydligt visar varför de bör ingå i din kost.

Protein är nämligen en viktig makronutrient som understödjer flera kroppsliga strukturer. Du kan hitta detta näringsämne i bland annat kött, fisk, ägg och nötter. Men om du har en aktiv livsstil kan det vara svårt för dig att konsumera tillräckligt mycket protein. Det är här som Allabars och deras olika produkter kommer in i bilden.

Därför ska du köpa proteinbars från Alla Bars

Dessa är några av de främsta anledningarna att klicka sig in på https://allabars.se/ och köpa proteinbars:

 • Prisvärt, gott och proteinrikt tilltugg. Proteinbars kan tillverkas av många olika ingredienser, bland annat soja- och vassleprotein. Barerna innehåller ofta mindre än 200 kalorier och är ett utmärkt sätt att öka ditt dagliga intag av protein om du inte vill slippa besväret med att laga eller förbereda mat. De finns också i en mängd olika smaker så att de är lätta för personer med olika smakpreferenser att njuta av.
 • Nyttigt och mångsidigt mellanmål. Proteinbars äts ofta av idrottare och personer som tränar ofta, vilket innebär att de kan vara bra för alla som vill öka sin muskelmassa eller gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Barerna innehåller också många vitaminer och mineraler som hjälper till att upprätthålla kroppens funktioner under hela dagen när du inte hinner äta frukost innan du går till jobbet eller skolan.
 • Få i dig nödvändiga näringsämnen i farten. Proteinbars är ett snabbt och enkelt sätt att få i sig de näringsämnen du behöver när du är på språng. De kan ätas när som helst på dagen, vilket är bra för dem som tycker att de är för upptagna för att äta frukost på morgonen eller har svårt att hitta hälsosamma matalternativ under arbetsdagen.

Så gå in på Alla Bars webbplats och läs på om de proteinbars och andra slags bars som de säljer!

Maximera träningen med viktväst

Maximera träningen med viktväst

En viktväst kan vara ett bra tillbehör vid olika typer av träning. Den används för att utveckla sin träning och få bättre resultat, främst när det gäller styrka men även vid kondition. Men hur vet man vilken viktväst man ska använda, och hur man ska använda den för att förbättra sina resultat? Svaret finner du här och du inskaffar en hos fitnessfrank.com.

Vad är en viktväst?

En viktväst är precis vad det låter som – en väst som man bär på kroppen och som är utrustad med vikter och dom där med gör att man blir tyngre när man bär den. Det finnsolika modeller och olika vikter men syftet är detsamma oavsett vad man väljer.

Fördelar

Vilka är då fördelarna med att bära en viktväst när man tränar? Egentligen finns bara en fördel – dock är det en stor sådan. Det är att man kan utvecklas och bli starkare eller mer uthållig beroende på om det är styrka eller kondition man tränar – eller kanske båda delarna. Bär man en väst när man tränar styrka med kroppen som redskap blir övningarna tyngre och jobbigare och det är det som behövs för att man ska komma framåt i sin träning.

Tränar men kondition, så som löpning, och bär en viktväst blir det jobbigare och mer påfrestande på grund av den ökade vikten man tvingas bära med sig på rundan. Även det gör att man på sikt kommer att utvecklas och orka mer, även om det kanske inte känns så till en början.

Välj rätt

Den som funderar på att börja bära en viktväst i samband med sin träning gör rätt i att läsa på lite innan ett köp genomförs. Det kan också vara klokt att be om hjälp i en butik som säljer sportartiklar för att få hjälp. Dom saker man måste fundera på är:

 • Vikt
 • Modell
 • Utseende

Självklart ska man inte väja en väst tyngre än man klarar av men man ska heller inte välja en som är för lätt om syftet är att utvecklas. När det kommer till modell finns också en del olika att välja bland, till exempel hur den ska sitta och om vikterna går att plocka loss eller sitter fast.

Utseende är kanske inte den viktigaste punkten men hittar man en med rätt vikt, rätt modell och som man dessutom tycker är snygg är det såklart ett plus!

Träningsredskap för dig som tränar hemma

Du behöver inte betala flera hundra kronor per månad för att kunna träna dina muskler. Du kan lika gärna köpa träningsredskap som kan förvaras i hemmet och användas när som helst. Har du bara motivationen att komma igång kan ett litet eget hemmagym vara extremt smidigt. Några enkla redskap som kan köpas hem är:

Hantlar:

Hantlar är en slags bas på gymmet. Detta förutsatt att du vill träna armar och axlar. Billiga att köpa och flexibla att använda till flera olika övningar. Ska du köpa hantlar så välj däremot inte de allra lättaste. Då kan du lika gärna ta något hemifrån som väger ett kilo.

Gymbollen:

Billigt träningsredskap att köpa och flexibelt att använda. En stor boll som är exemplarisk att använda för att träna bålen och ryggen. Detta både i enklare balansövningar och tyngre övningar. Den går även att använda som stöd när du gör armhävningar eller som grund för situps. Ett enkelt redskap som bjuder in till mjuka och skonsamma övningar.

Gummibanden:

Även dessa är mycket billiga att köpa. Gummiband kostar drygt 100 kr något beroende på märke och längd. Framförallt är gummiband skonsamt mot kroppen då det mycket sällan blir ryck i de övningar som utförs. Man känner även själv hur hårt det ska vara spänt för att lagom motstånd ska uppstå. Ännu en fördel med detta träningsredskap är att man både kan träna armar, ben och rygg. Detta helt utifrån vilka övningar som genomförs. Ofta rekommenderar sjukgymnaster gummiband till de som rehabiliterar sig efter skada eller av annan orsak vill bygga upp muskler på ett skonsamt sätt.

Chin:

De flesta träningsredskap kan man göra en rad övningar med. Så är det däremot inte med chin-stången som nästan uteslutande användas för chin. Stången sätts i en dörröppning i hemmet och man tar tag i den och drar sig uppåt till hakan når över stången. Det är därifrån namnet kommer (chin). Samtidigt är den otroligt inbjudande. Köp en chin-stång och montera den i dörröppning som du passerar ett par gånger per dag. Bestäm dig för att göra en eller ett par chin varje gång. Ännu en gång – det handlar inte om hur mycket träning man gör utan att man verkligen kommer igång.

Skeppshult – ett anrikt cykelmärke

Vi vågar nog påstå att de flesta människor känner till det anrika cykelmärket Skeppshult, oavsett om man är född på 1950-talet eller 2000-talet. Skeppshult grundades för mer än hundra år sedan, nämligen 1911 av Albert Samuelsson, och då hade cyklarna namnet Skogsstjärnan. 1920 döptes företaget till Albert Samuelsson & Co och cykeln till Smålands Original. Det var egentligen inte förrän 1945 som cykeln blev Skeppshultcykeln på riktigt, och produktionen gick under denna period på högvarv. 

Fortfarande än idag tillverkas cyklarna till största delen i den gamla fabriken i Skeppshult i Småland. Fabriken har givetvis byggts ut under tiden för att kunna tillgodose de behov som fanns. Även sortimentet har breddats under årens lopp, på 1960-talet utökades sortimentet med bland annat shoppingvagnar, rullstolar och pianoramar. 

Ett varumärke med anrik historia

Att Skeppshult är ett gammalt och välkänt märke är ingen nyhet. De fick bland annat år 2001 priset för årets cykel och 2007 gavs de priset för årets leverantör av den svenska cykelhandeln. I samma veva började de också anses vara en av världens främsta tillverkare av kvalitetscyklar. De har även haft samarbeten med olika personer och företag, bland annat med Gun Nowak och FACE Stockholm. Cyklar från Skeppshult blir till och med även omnämnda i tidningar som Vogue i USA.

Skeppshult själva menar att de gör cyklar på riktigt, med en själ och cyklar som de själva vill ha. Det är också viktigt för dem att poängtera att de nästan gör allt på egen hand i fabriken i Skeppshult, precis som för hundra år sedan även om utvecklingen självklart gått framåt. 

Skeppshult erbjuder stort utbud av cyklar

Skeppshult tillverkar cyklar för dam, herr, ungdomar (24-26 tum) och trehjulingar för både barn och vuxna. De tillverkar och säljer även cyklar med eldrift i flera olika utföranden och med olika slags bromsar sedan 2017. Skeppshult delar in sina cyklar i familjer som de väljer att kalla dem där snabb är den lite sportigare varianten och natur lite lugnare. Bruka-familjen är cyklar som är mer allround, medan design fokuserar lite mer på form men givetvis också har sin grundfunktion. Funk står för funktion och ung är cyklar för barn och ungdomar. 

Skeppshult är kvalitetscyklar och även om de sällan sjunker i pris kan man ha tur under någon av de större cykelreorna som black friday, det gäller dock att vara snabb för om man kan få en Skeppshult till bättre pris då bör man slå till.