Cykelpaket vid Göta Kanal

Det finns ett flertal företag som erbjuder ”båtpaket” på Göta Kanal. Turer som varar ett par timmar upp till flera dagar. Andra företag har fokus på cykelpaket längs kanalen – och vissa kombinerar dessa.

Familjeturen – Med en övernattning

Först hämtas hyrcyklar hos företaget. Här kan man även få karta och lite information om var man kan stanna på vägen för att ta paus i cyklandet. Hela turen slingrar sig sedan på de gamla vägar som förr användas av de oxar som drog båtarna i kanalen. Med andra ord är det helt bilfritt och en lugn väg för alla i familjen att cykla på. När det blir dags för lunch tar man fram lunchpaketen som ingår i priset. Många väljer att äta dessa paket i närheten av slussarna för att se hur dessa fungerar och titta på de båtar som sakta men säkert slussas vidare i kanalen. Önskas fika på vägen är det inte svårt att hitta ett passande café eller restaurang. Området kring kanalen är fullt av turister och därmed finns det alltid fikaställen i närheten.

En plats som rekommenderas som stopp under cykelturen är Norrkvarns slussområde. Här kan man se hela Göta Kanal på en och samma gång. Detta eftersom man har byggt upp allt i miniatyr. Kul för barnen att upptäcka och för vuxna för att få en överblick hur kanalen sträcker sig. Sen bär cykelturen tillbaka till Sjötorp där man får övernatta på vandrarhemmet. I just detta cykelpaket kring Göta Kanal ingår en övernattning men det går att hitta cykelpaket med ett flertal övernattningar på allt från vandrarhem till finare hotell. Dagen efter lämnas cyklarna tillbaka och semestern kan fortsätta vidare.

Stort utbud

Cykelpaketet ovan ska enbart ses som exempel på paketlösningar som kan bokas vid Göta Kanal. Det finns ett flertal olika paket, med eller utan övernattning och med mycket olika svårighetsgrad. Möjligheten finns även att boka cykel utan att boka ett helt paket. Många gånger blir det däremot billigare, och inte minst enklare, att boka ett färdigt paket med både mat, logi och cykelhyra.