Promenera mera

Promenader är underskattade. Här följer några goda anledningar till varför fler borde välja att promenera mera.

  • Man hinner se omgivningen. Till skillnad från en flåsande joggingrunda med blicken fäst i marken fem meter framför. Trots att man ser ut över omgivningarna, solnedgångarna och rådjuren som går borta på ängarna, så har man fortfarande gott om tid att parera fötterna för att undvika trampa i kladdiga lerpölar eller på stackars små maskar och sniglar på villovägar.
  • Man kan prata. Det är många som älskar att motionera tillsammans med en vän. Men är man inte van vid att jogga blir det snart inte mycket sagt. Likaså under träningspasset på gymmet. Att motionera bränner stress. Att lätta sitt hjärta motarbetar också stress. En kombination vore därför den bästa.
  • Den enda utrustning som behövs är ett par skor. Inga dyra träningsverktyg eller gymkort. Allt som behövs är skor. Gärna ett par bra promenadskor.
  • Man kan visst träna kondition vid promenaden! Att promenera måste inte innebära att man går i långsamt tempo hela tiden. Den som går hastigare i uppförsbackarna kommer med största sannolikhet få känna av att pulsen stiger.
  • Man kan använda gåstavar. Antingen väljer man ett par gåstavar av den stummare modellen, likt skidstavar. Annars finns gåstavar som sviktar vilket motsvarar att man vid varje rörelse även får ett motstånd i armarna på några kilon, om man trycker ner staven ordentligt. På så vis tränas både ben och armar.
  • Skonsam träning. Med bra skor är nog promenader en av de allra skonsammaste träningsformerna.
  • Saknas motivation? Gå ut med en hund. Har man ingen egen hund kanske man kan låna en av en granne eller bekant. Hundar älskar promenader och deras glädje och iver kommer smitta av sig.

Man behöver inte mycket utrustning som synes för att njuta och bevara hälsan men vi rekommenderar starkt att du skaffar dig ett par bra skor utifrån vilken terräng du ska gå i, en bra vindtät jacka eller liknande är också väl värd sin investering och du hittar kvalitetsprodukter av alla slag på outdoorexperten.se som gör promenaden bra mycket bekvämare.